Via internet je verklaring aanvragen

VOG

Je hebt het druk want je hebt net je sollicitatiegesprek gehad met je nieuwe werkgever, een droom komt uit want je wordt aangenomen bij het kinderdagverblijf. Deze baan heb je altijd al willen hebben, alleen moet je nog een Verklaring Omtrent het Gedrag regelen. Je hebt gehoord dat het bij het gemeentehuis altijd druk is en je ook nog eens een afspraak moet maken, maar er is goed nieuws want je kunt de vog online aanvragen. Niets geen dag vrij nemen, aanvragen wanneer je er tijd en zin voor hebt.

Waarom online?

Je kunt je afvragen waarom je een vog online aanvragen zou moeten doen, heel eenvoudig je kunt de aanvraag doen op een moment wanneer het jou uitkomt. In de avonduren, het weekend of zelfs in de nacht kun je een aanvraag doen. Zonder een afspraak te moeten maken, in de rij te staan of andere dingen die niet handig zijn. Daar komt bij dat je er niet veel voor nodig hebt, een e mailadres, internetbankieren en een Digid code en je kunt al een aanvraag doen. Eenvoudiger kan het niet worden toch?

VOG

Wat als je VOG is afgewezen?

Als je na een vog online aanvragen een bericht krijgt krijg je eerst te maken met een voornemen tot afwijzing bij een strafblad. Dit betekent dat ze het voornemen hebben om je VOG af te wijzen, heb je hier een mening over of vind je dat het niet klopt dan kun je hierop reageren. De dienst Justis kijkt hiernaar en neemt dan een beslissing, wordt de vog toch afgewezen dan krijg je hierover een brief thuis, je kunt natuurlijk beroep aantekenen hiertegen. Wordt dit ook afgewezen dan is er nog de juridische weg, maar dat is een lang traject met veel haken en ogen.