Op vakantie naar Sauerland in Duitsland

Sauerland Duitsland

Bij veel mensen staat Sauerland bekend als skiregio, maar deze regio is ook de rest van het jaar een leuke vakantie bestemming. Het heeft een indrukwekkende natuurgebied met bergen, grotten, stuwmeren en historische steden met interessante bezienswaardigheden. De streek Sauerland in Duitsland heeft uitzonderlijk mooie natuur waar je dagen lang kan wandelen of fietsen. Het is de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers of als je een sportieve vakantie wilt houden. In de winter kan je hier lekker skiën en snowboarden en in de zomer kan je kastelen en stadjes bezoeken.

Sauerland Duitsland

De prachtige natuur van Sauerland

In Sauerland bij de omgeving Attendorn ligt het grootste grottenstelsel van Duitsland. Het wordt elk jaar door maar liefst 200.000 mensen bezocht. Ze bewonderen de druipstenen en gordijnen van kalk in de 6 kilometer lange gangen. Ook ligt hier het grootste stuwmeer van Sauerland genaamd Möhnesee. Hij stamt uit 1913 en werd later gebombardeerd, hij is weer opgebouwd en er lopen nu leuke fiets en wandelroutes omheen. Bij het uitzichtplatform Bigge Blick kan je genieten van een indrukwekkend panorama uitzicht over het grote meer. Hier worden veel watersporten gedaan en er zijn veel wandel en fietsroutes om het meer heen.

Sauerland Duitsland

Leuke plaatsen in Sauerland

In Sauerland in Duitsland ligt het stadje Ramsbeck. Hier bevinden zich ertsmijnen die je kan bezoeken met een treintje. Hij gaat 1,5 kilometer de berg in en vanuit daar krijg je een rondleiding door de verlaten mijnschachten. Daarnaast heb je in Marsberg de kopermijn Kilianstollen die je onder begeleiding kan bezoeken.  Het is leuk voor zowel kinderen als volwassenen en hij werd tot halverwege twintigste eeuw nog gebruikt. Als laatste is de burcht van Altena één van de mooiste bezienswaardigheden. Hij staat op een heuvelrug en heeft nog oude zalen die je kan bewonderen.