O nee, de overgang

Dames, laten we over de overgang praten. Ik weet dat het een onderwerp is waar niemand gelukkig van wordt, vooral niet wanneer je er zelf doorheen gaat. Maar, het moet helaas. Het beste wat je dus kunt doen is weten wat er gebeurt met je lijf en er proberen mee om te gaan! Afleiding is een slimme zet om je eigen gedachtes af te wenden van de nadelen van de overgang. Probeer er iets positiefs van te maken, zoals misschien je haar wel knippen tot een pittig kort kapsel of je kledingstijl herontdekken!

Wat gebeurt er eigenlijk?

Ten eerste, de overgang is echt niet leuk. Laten we dat voorop stellen. De constante zweetaanvallen, fluctuatie in je gewicht, moeheid, haaruitval en ga zo maar door. Je hebt natuurlijk supplementen die je kunt gebruiken om deze symptomen iets te verlichten, maar helemaal weggaan zullen ze niet. De overgang ontstaat wanneer je lichaam geen nieuwe eicellen meer aanmaakt. Hierdoor produceer je ook minder van het hormoon oestrogeen. Je lichaam en hersenen moeten aan deze verandering wennen, waardoor je een beetje ontregeld wordt. Hierdoor ontstaan ook de opvliegers en de vermoeidheid.

Zorg goed voor je lichaam

Door bepaalde supplementen te slikken kun je bepaalde klachten verlichten. Ook is het belangrijk om te blijven bewegen, zodat je lichaam energievol en sterk is wanneer je door de overgang heen gaat. Maar dit lost natuurlijk niet alles op. Dus stel ik voor: als je er toch niks aan kunt doen, mag je jezelf wel verwennen ter compensatie. Pak lekker een dagje voor jezelf en ga naar de spa, de pedicure of ga lekker de stad in om jezelf een nieuwe outfit te gunnen. Knip je haar in een nieuwe coupe, pak een nieuwe hobby op, er is zoveel wat je kunt doen om jezelf energievol en gelukkig te houden!

Je bent het waard!

Daarnaast is je seksleven natuurlijk ook belangrijk. Ik kan me voorstellen dat je jezelf niet per sé aantrekkelijk vind wanneer je weer een opvlieger hebt. Het is dus des te belangrijker dat jij je zo fijn mogelijk in je eigen lichaam blijft voelen. Sporten kan hierbij helpen om gezond te blijven, maar trakteer jezelf ook eens op een mooi lingerie setje of een nieuw seksspeeltje. Het gebruik van een butplug is misschien eng en wellicht denk je dat het niks voor jou is, maar eigenlijk is het een heel populair speeltje wat erg laagdrempelig gebruikt kan worden. Probeer ook met je partner te blijven praten en eerlijk te zijn tegenover elkaar, want communicatie is en blijft super belangrijk.

Kijk met trots in de spiegel

Dus, om nogmaals voorop te stellen blijft de overgang een enorm vervelende fase in je leven. Je moet er helaas doorheen en daarom is het goed om het voor jezelf zo prettig mogelijk te blijven maken. Door genoeg te bewegen en jezelf leuke dingen te gunnen kom je al een heel eind. Ook de intimiteit wordt misschien aangepast, maar zolang je er over kunt blijven praten en blijft experimenteren komt dat helemaal goed. Daarnaast ben je natuurlijk niet de enige die door deze fase heen moet gaan. Ook praten met je vriendinnen kan je helpen om je eigen lichaam beter te leren begrijpen en er zo met een positieve insteek mee om te gaan.