Hoverboard voor € 100,-

Een hoverboard is een interessante uitvinding en voor Nederland is het leuk dat het de Nederlandse start-up Oxboard was die een paar jaar geleden als eerste met een hoverboard op de markt kwam. Bij introductie was het hoverboard met € 800,- stevig geprijsd. Dit heeft veel andere aanbieders verleid om ook een hoverboard te ontwikkelen en gebruik te maken van de hype die Oxboard veroorzaakt had. Het waren Chinese prijsvechters die wisten dat een groep klanten het liefst een hoverboard koopt voor € 100,-. Hoewel een hoverboard er heel simpel uitziet met twee wielen en een in het midden om de as draaiende plank is het gebouwd met hoogwaardige onderdelen.

Kwaliteit heeft een prijs, ook bij hoverboards

De pogingen vanuit China om zo goedkoop als mogelijk een hoverboard op de markt te brengen waren niet altijd even succesvol. Aan kwalitatief hoogwaardige batterijen hangt een prijskaartje. Dat zien we bij smartphones en laptops, bij elektrische auto’s en ook bij hoverboards. Batterijen van mindere kwaliteit gaan niet alleen veel korter mee, doen  niet alleen langer over het herladen maar kunnen ook gevaarlijk zijn door bijvoorbeeld oververhitting en in brand vliegen. Bij hoverboards zijn hiervan helaas voorbeelden te vinden.

Verschil in prijs tussen goedkoop en topkwaliteit niet zo groot

De beste manier om dit risico te voorkomen is een hoverboard te kopen van een merkt dat kwaliteit en veiligheid boven aan de lijst heeft staan. Een hoverboard kopen voor € 100,- of een bedrag dat daar niet zo heel ver boven ligt hoeft niet persé tot problemen te leiden. Bij dit soort hoverboards kan het echter niet anders dan dat er consessies zijn gedaan. Je neemt dus wel onnodige risico’s. Voor helemaal niet zo veel meer geld kun je bij  de uitvinders een hoverboard kopen. Een € 100,- Oxboard hoverboard bestaat niet maar met de recente prijsdaling naar € 379,- weet je zeker dat je voor dat geld een veilig kwaliteitsproduct koopt met niet alleen een betere batterij dan de goedkopere varianten maar ook groter gebruiksgemak door de state of the art besturingssoftware en andere hoogwaardige materialen die gebruikt zijn. Dit zorgt ervoor dat je op eigen terrein, in magazijn, kantoor of ziekenhuis, jezelf probleemloos kunt verplaatsen.

Reparaties aan een hoverboard

Bij het kopen van een hoverboard 100 euro is het ook prettig om te weten dat als er een keer iets mee gebeurt waardoor onderhoud nodig is je dat ook uit kunt laten voeren. Bij de goedkoopste hoverboards is het vaak zo dat er weinig anders opzit dan de hoverboard naar China op te sturen. Prakisch gezien is dit natuurlijk geen optie. Het gevolg is dat bij de kleinste storing of het kleinste probleem het hoverboard onbruikbaar wordt.  Oxboard heeft een eigen onderhoudsafdeling zodat je bij problemen altijd een reparatie uit kan laten voeren.  Heb je binnen twee jaar na aanschaf problemen dan valt het nog binnen de garantie ook.