Een journal kopen voor al je notities en verhalen

journal kopen

Journal is een Engels woord voor dagboek of notitieboek. De journal maakt een comeback na jaren van digitale notities maken. Waarom steeds meer mensen een journal kopen, dat lees je hier.

Te veel schermen

journal kopen

We zitten de hele dag achter schermen, zeker de mensen met een kantoorbaan. Vergaderen doen we met een scherm voor ons, we luisteren muziek en kijken films op een scherm, bekijken onze agenda op een scherm en spelen voor het slapen gaan nog even een spelletje op een scherm. Door onderzoeken naar de effecten hiervan weten we inmiddels dat al deze verschillende apparaten en manieren om te werken het leven niet bepaald overzichtelijk maken. Tussen al die schermen is er weer behoefte aan overzicht in de vorm van normale info op papier. 

Schrijven met pen en papier

journal kopen

Het succes van journals is daar dan ook door te verklaren. Mensen willen weer een agenda, notitieblok of dagboek op papier. Uit onderzoek blijkt dat je informatie beter verwerkt wanneer je het opschrijft. Daarnaast is het prettig voor een stressvrij leven om al je informatie op een plek te bewaren. Dus je zakelijke afspraken maar ook de boodschappen die je nog moet doen en je onbetaalde rekening. 

Bullet journal

Waarom mensen een bullet journal kopen, is omdat ze dan zelf de ruimte hebben hun notities in te richten. Je kunt zelf lijnen trekken, een agenda maken of juist een voedseldagboek, een sportdagboek bijhouden of gewoon een leuke tekening maken tijdens een saaie vergadering. Het is immers jouw journal!