Verschillende soorten motorlaarzen

Motorschoenen, motorlaarzen er is zoveel te koop dat je soms niet meer weet waar je het zoeken moet. Wat is een goede schoen voor jouw type motor? Een laars moet voldoende bescherming bieden. Elk segment heeft zo zijn eigen uiterlijke kenmerken. Hieronder zal ik een aantal typen beschrijven. Ik hoop dat het je helpt om een motorlaars uit te kiezen die bij jou past.

Sportlaarzen

Sportlaarzen moeten veel bescherming bieden. Daarom hebben ze vaak aan de binnen- of buitenkant een brace zitten. Dit zorgt ervoor dat je minder snel je enkels breekt bij een ongeluk.

Ook heb je maximaal confort bij de voetafwikkeling in de lengte, hierdoor sluit de laars aan op de beweging die je maakt als je schakelt of remt. De sportlaarzen bevatten ook verschillende delen waar extra protectie in zit. Kortom, stevige en veilige motorlaarzen.

6

Tourlaarzen

Tourlaarzen zijn bijna altijd waterdicht en van binnen gevoerd. De laarzen zijn geschikt voor tourritten en woon-werkverkeer.  Deze meeste tourlaarzen zijn gemaakt van rundleer of lorica leer in combinatie met corcua voor de juiste bewegingsvrijheid.

All road motorlaarzen

Deze laarzen zitten een stukken hoger dan andere motorlaarzen. Ook deze laarzen bieden goede bescherming, zijn waterdicht en zien er ook nog eens goed uit. Allroad laarzen hebben straps aan de buitenkant zodat je zo strak mogelijk in je laars zit. De zool is dik en heeft een grof profiel. Deze motorlaarzen zijn vooral geschikt voor motorrijders die offroad rijden.

 

Hopelijk heb ik je bij deze genoeg geïnformeerd! Succes met het uitkiezen van jouw nieuwe motorlaarzen!