Maatwerk meubels: de voor- en nadelen

Houtsoort

Maatwerk meubels, je hoort er steeds meer over. Maar wat zijn nu de voor- en nadelen van deze meubels? Bij maatwerk meubels worden meubels op maat gemaakt voor de klant. Deze geeft zijn wensen door zoals kleur, houtsoort, stijl, detaillering en de formaten. Op basis daarvan maakt een meubelmaker een meubelstuk speciaal voor de klant.

Maatwerk meubels

De vele voordelen van maatwerk meubels

De voordelen van maatwerk meubels zijn talloos. Iets wat gemaakt wordt helemaal naar jouw smaak is altijd goed. Niet iedereen kan namelijk slagen in de doorsnee woonwinkel met het massa aanbod. Hoewel er ook in het reguliere aanbod steeds meer mogelijkheden zijn om bestaande meubelen aan te passen aan jouw wensen. Denk bijvoorbeeld aan banken die in verschillende materialen, kleuren en formaten leverbaar zijn. Toch kan het lastig zijn als je een heel specifieke maat kast zoekt die je hele wand beslaat. Dat kan soms onmogelijk zijn om die te vinden. In zo’n geval is maatwerk ideaal. Je maakt dan goed gebruik van de ruimte waardoor er extra bergruimte wordt gecreëerd. Iets waar in de meeste woningen wel een tekort aan is. Daarnaast is maatwerk ideaal wanneer je een afwijkende smaak hebt. Ben je dol op de barok stijl maar vind je in de winkels alleen maar strakke meubels? Wil je donker hout maar staat de doorsnee winkel vol met white wash? Ook dan kun je kiezen voor maatwerk.

Boekenkast

De nadelen

Voordelen genoeg dus. Maar zijn er ook nadelen? Het eerste nadeel is de prijs. Een maatwerk meubelstuk is wat duurder dan de standaard massaproductie. Er is er immers maar een van. Bovendien wordt er hout voor gebruikt. Bomen die gekapt worden. En in sommige gevallen wordt gebruik gemaakt van buitenlandse fabrieken, iets wat de prijs wel weer lager maakt maar wat ook weer zorgt voor extra transport.