Leuk en leerzaam leren lezen

bobo abonnement

Kleuters zijn leergierig en zijn net kleine sponsjes: ze nemen een heleboel informatie op en leren daardoor ontzettend snel. Met een abonnement op de Bobo doe je zowel een kleuter als jezelf als ouder een groot plezier. De tijdschriften worden samengesteld voor kinderen vanaf vier jaar en sluiten inhoudelijk aan bij de thema’s die door basisscholen worden gebruikt. Denk hierbij aan onderwerpen zoals de seizoenen, vriendjes en vriendinnetjes maken, dieren, planten enzovoorts. De kleuters leren door het lezen van het tijdschrift ook verschillende vormen en kleuren te benoemen.

bobo abonnement

Inhoud van een Bobo tijdschrift

Een abonnement op de Bobo houdt in dat je elke vier weken een leuk, nieuw magazine bezorgd krijgt en eigenlijk zijn dat een paar abonnementen in één. Er staan namelijk puzzeltjes in, raadseltjes, voorleesverhalen en in elk Bobo tijdschrift staan er verschillende letters centraal. De kleuter leert de letters spelenderwijs te lezen en te schrijven door de verschillende oefeningen die worden aangeboden. Is het kindje daar nog te klein voor, dan is een beetje hulp van papa of mama natuurlijk wel handig. Kleuters uit groep één en twee herkennen vaak al verschillende letters van het alfabet en kunnen misschien ook al een paar letters schrijven. In het tijdschrift staan verschillende oefeningen om letters te leren herkennen en ook plaatjes die corresponderen met die letters te leren combineren. Het is voor hen een spelletje dat ze aan het doen zijn, maar ondertussen zijn ze druk aan het leren. Ook staat er maandelijks een getal centraal. Er moeten verschillende kleine opdrachtjes worden uitgevoerd die met dit getal te maken hebben. Zo wordt de kleuter niet overprikkeld met veel te veel informatie en wordt de geleerde informatie beter verwerkt.

Zelf leren lezen

In elk Bobo tijdschrift staat naast het voorleesverhaal ook altijd een zogenaamd plaatje praatje. Dit is een verhaaltje met op sommige plekken een afbeelding in plaats van een woord. Tijdens het voorlezen van het verhaal,kan de kleuter dan op die plekken het juiste woord invullen. Dat is natuurlijk goed voor hun zelfvertrouwen. Kortom: met een Bobo abonnement verveelt je kleuter zich niet!