Stel zelf je ideale kattenmand samen

kattenmand

Het is bizar hoeveel mogelijkheden er wel niet zijn als het gaat om het samenstellen van een nieuwe kattenmand voor je kat. Naast het feit dat ze beschikbaar zijn in allerlei vormen en maten, en in verschillende stoffen, hoezen en kleuren, kun je er nu ook van alles aan toevoegen. Bezorg je kat een onvergetelijke ervaring. Maak van de kattenmand niet alleen een plek om te slapen, maar ook een speelparadijs. Een soort huisje voor je kat alleen met alles erop en eraan. Voeg bijvoorbeeld verdiepingen toe, die elk geschikt zijn voor andere activiteiten: spelen, slapen of eten. 

Als je een beetje handig bent, kun je alles natuurlijk zelf bouwen. Maar je kunt ook makkelijk iemand inhuren die al het werk voor je doet. In dit artikel worden een aantal voorbeelden gegeven hoe je de kattenmand wat op kan pimpen en hoe je de uitbouw van de kattenmand afstemt op je kat voordat je op bestellen klikt of zelf aan de slag gaat.

Een wereld aan mogelijkheden

Als je besloten hebt de kattenmand van je kat een upgrade te geven, en je hebt al wat op internet gezocht naar inspiratie, dan weet je dat er heel veel mogelijk is. Een kattenmand die bestaat uit meerdere verdiepingen of plateau’s bijvoorbeeld. Met op de ‘begane grond’ een gesloten hutje voorzien van een cirkelvormige ingang, op de eerste verdieping een zacht stoffen balletje aan een touwtje dat piept als je erin knijpt en op de tweede verdieping alleen een kleedje, als bedje in de open lucht. Je kan het zo gek niet verzinnen of het bestaat. Heb je twee of meer katten? Voeg een extra verdieping toe aan het bouwwerk zodat er nog een andere kattenmand in kan staan. Ondersteun het geheel met stevige pilaren van touw die meteen kunnen dienen als krabpalen voor je kat.

kattenmand

Maar… wat wil jouw eigen kat?

Bij het kiezen van een goede kattenmand, is het belangrijk om na te gaan hoe jouw kat leeft en wat hij of zij dus het fijnst vindt. Kruipt je kat bijvoorbeeld vaak diep weg in donkere holletjes? Dan kun je daar rekening mee houden bij het kiezen of ontwerpen van een nieuwe mand. Ga bijvoorbeeld voor een soort omgekeerde prullenbak-vorm met een gat erin. Of naai meerdere kussens aan elkaar, zo creëer je een soort grot die donker is en je kat een veilig gevoel geeft.