De redder van mijn boom

Al een jaar lang heb ik mijn olijfbomen, het begon als een hobby en op dit moment verdien ik er zelfs een zakcentje mee. Wat veel mensen niet weten is dat een olijfboom veel aandacht nodig heeft om goed te blijven leven. Zo laten veel mensen hun olijfbomen vaak per ongelijk dood gaan in de winter of laten ze teveel water in de plantenbak waardoor de olijfboom verdrinkt. Om dit te voorkomen heeft een olijfboom vaak een winterhoes nodig. In dit artikel ga ik je vertellen waarom een winterhoes olijfboom kopen erg belangrijk is.

 Wat doet het

De reden voor een winterhoes olijfboom kopen is omdat een olijfboom totaal niet tegen een koude temperatuur kan. Wanneer het een paar dagen vriest kan je olijfboom al dood zijn gevroren en dit wilt natuurlijk niemand. Om dit te voorkopen zal je een winterhoes olijfboom kopen.

 Hoe gebruik je het?

Het gebruik van een winterhoes voor olijfbomen is zeer gemakkelijk. Wanneer je er een bestelt krijg je er ook altijd een handleiding bij en online zijn ook veel filmpjes te vinden waar je kan vinden hoe het moet. Kortom is het gewoon dat je de zak moet opritsen, vervolgens zorg je ervoor dat de hoes om heel de boom heen zit en onder aan de plantenbak goed vast zit gemaakt. Vergeet ook niet om gaatjes in de plantenbak te maken zodat het water goed kan weglopen wanneer er teveel in komt. Maak deze echter niet te groot want dan loopt het juist te snel weg.

 Eindgedachte

Kortom is een winterhoes olijfboom kopen een geweldige investering in je bomen waardoor je niet elk jaar een nieuwe hoeft te kopen en dat je langer van je bomen kan genieten. Want zelfs in Nederland heb je in de winter voortaan vaak een hoes over je bomen heen nodig.